Sols* de La Vinyeta al Taps i Tapes de Martorell

Estem a finals de juny, època una mica difícil pels pares i mares que encara treballen, perquè els nens ja no van a escola. Que seria de nosaltres sense els avis i àvies que es queden amb ells…

Doncs aquesta és la història d’una d’aquestes setmanes en què els nens es queden amb l’àvia Elisa, gaudint com mai d’uns “mimos” que els pares i mares no els poden donar tant sovint com voldrien pel bé d’”educar-los”. Un d’aquests dies vam poder anar a sopar Sols*. A un restaurant de Martorell molt recomanable anomenat Taps i Tapes.

Un restaurant d’aquells que n’hi hauria d’haver més, un d’aquells on es poden demanar els vins per copes. Donant-te així l’oportunitat de tastar no només un vi, sinó varis, i així poder descobrir algun del qual no demanaries una ampolla. A més a més, fan uns plats boníssims. Nosaltres vam tastar els ous estrellats amb foie, els pinxos de xai i l’hamburguesa amb ceba caramel·litzada, pebrot i formatge. Tots excel·lents!

I com no podia ser d’altra manera, acompanyats de dos vins catalans de la D.O Empordà, el Llavors de la bodega La Vinyeta, el qual ja hem parlat en un post anterior i que s’ha de reconèixer van millorant cada any. I l’Oriol, un vi jove de la bodega Vinya dels Aspres. Són vins amb certes similituds, com la seva gran fruitositat, i amb grans diferències, com la seva criança.

Llavors* Un vi per recordar

Fa uns dies, vaig escoltar una noticia que m’entristeix:  a les cartes dels restaurants catalans, l’oferta de vins catalans és minoritària, i de fet només 1 de cada 3 ampolles consumides a Catalunya és de vi català (http://www.tv3.cat/videos/4596697/Rioja-domina-el-consum-de-vins-de-Catalunya).

Sincerament, amb la qualitat dels vins catalans, es troben a faltar a les cartes dels restaurants. Aquesta vegada no va ser una excepció, i encara que tots els vins eren de bona qualitat i un preu molt raonable, m’hagués agradat trobar més vins de la terra.

Per altra banda, després d’un bon sopar, ve de gust un bon postre. Tots els postres que ofereixen a la carta de Taps i Tapes són elaborats per ells mateixos. Un gest que diu molt d’un restaurant i de la qualitat dels plats que serveix. Però un postre de categoria ha de ser acompanyat amb un vi dolç de categoria. Seguint amb el criteri establert de la nit, vam escollir el Sols* DO Emporda, celler La Vinyeta, per maridar un pastís de formatge amb melmelada de fruites. Simplement exquisit, us ho recomano moltíssim. Cada cullerada de pastís i glopada de vi combinava a la perfecció. El gust de les fruites confitades i la mel del Sols* lligaven perfectament amb la melmelada de fruits vermells i la seva lleugera acidesa que et deixava un postgust molt fresc. En definitiva, una gran combinació.

DSC_0396

Sols*
vi dolç

Vi dolç natural de les varietats de raïm tradicionals. Garnatxa roja i blanca de vinyes de 80 anys. Elaborat pel procediment de verema tardana. Color daurat i brillant d’intensitat mitja alta. Intenses aromes de confitura i panses, amb mitjana sensació alcohòlica. Destaca en boca un excel·lent equilibri entre la dolçor i la frescor. Es tracta del vi més golós del celler.

50% Garnatxa roja
50% Garnatxa blanca

2 pensaments sobre “Sols* de La Vinyeta al Taps i Tapes de Martorell

  1. Molt molt perillòs, i més pel meu estimat company de vins…. ;P
    Els vins dolços son els grans desconeguts dels nostres vins, la tradició dels vins de sol i serena, moscatells, ratafies i vins dolços diversos es un gran mon a descobrir

Deixa un comentari